Upp och ner och flytt på g

Ja veckan började med måndag i skolan (såklart) vilket betyder att det kom några nya studenter till klassen. Kul! Bland annat en norsk tjej som jag hängt lite med. Nu är vi i alla fall tre stycken i klassen som ska stanna lite längre, mer än en månad. Måndagen fortsatte sen med firande av att mina roomisar hade fått en lägenhet. Vilket innebar cava och en tripp till gratis måndags-paella.

I tisdags flyttade stockholmsgänget ut och jag blev själv på Plaza Jesus. Fick även själv tips om en lägenhet som jag var och kollade på. Fin, ljus och väldigt stor. Dessvärre visste jag inte vilka jag skulle få bo med, vilket var ett stort minus då jag anledningen till att jag flyttar till stor del är för att bo med spansktalande. Men i alla fall. På kvällen gick vi på en gratis konsert med Mando Diao och Franz Ferdinand här i stan. 35 000 pers, bra stämning och kul att se ett svenskt band i Valencia. Kul dessutom att se svenska killar som vet hur man klär sig (inte mycket av den varan här nere kan jag tala om).


Mando Diao på fet scen i Valencia.

Igår var det skola som vanligt och på eftermiddagen tittade jag på ytterligare en lägenhet. En väldigt billig men samtidigt väldigt omysig, ostädad och inrökt. Inget att ha med andra ord. Igår kväll käkade jag middag tillsammans med norskan här i min lägenhet, pluggade lite och somnade tidigt för en gångs skull.

Så idag fick jag ett tips om ett boende från en tjej som jobbar på skolan. Ett rum ledigt hos några av hennes kompisar. Ringde till dem och fick komma och titta på rummet en timme senare. Och ja, det rummet blir det! Kommer att bo tillsammans med en spansk, en fransk och en argentinsk tjej ungefär 20 minuters gångväg från stan. Rummet är ganska litet och aningen kalt, men fint och kan nog göras mysigt om jag piffar till det lite. Hyran ligger på 280 €, vilket är mindre än det jag betalar nu, så bara fördelar med att flytta med andra ord! Flyttar in på söndag och det ska bli gött gött. Bra är ju också att jag kommer kunna bo kvar där även när jag har slutat skolan och vill stanna i Valencia.

Ikväll ska jag bara vara ensam hemma (kommer att bo ensam min sista tid här eftersom de nya inte kommer förrän på söndag). Ska faktiskt bli skönt, länge sen jag hade en hel lägenhet för mig själv. Har inte blivit mycket egentid med Kristina på sistone. Så nu ska jag gå och handla, laga middag, göra läxan och sen se om det är nåt bra på den spanska lilla tv:n.

Ta hand om er där hemma, kramar från mig!

Helgen

Karneval vet jag inte om det blev i fredags. Men pizzamiddag och sen vidare in mot stan. Det som skolan skulle ha arrangerat blev det inget av, men vi lyckades roa oss på egen hand och gjorde ytterligare en clubrunda (mer framgångsrik denna gång än förra helgen). Igår vad planen att åka ut till ett stort shoppingcenter utanför stan, men det sket sig eftersom det inte gick några bussar. Så ja, blev lite parkhäng på dan och sushi hemma hos oss på kvällen. Tanken var att utnyttja taket för lite festande, men det var alldeles för kallt och vi var alldeles för trötta.



Så idag. Loppmarknad vid Aragon, strax intill fotbollsstadium. Intressant med mycket skräp men en del fina saker också. Köpte inget idag men det är varje söndag så jag kommer ju ha tillfälle en anna gång! För övrigt verkar söndagar vara loppisdagen i Valencia. Den enda sysselsättningen som finns en söndag i detta land. Förutom att hänga i parken då så klart, vilket det också blev en del av senare. Riktigt varmt och skönt och mycket folk som var utomhus. Idag såg vi till och med spanjorer utan jacka, då temperaturen närmade sig 20 grader.


Träden blommar i parken Túria

Ikväll har jag bara vart hemma och tagit det lugnt med lägenhetspolarna. Ska faktiskt sova nu, var länge sen jag gick och la mig före 12. Imorgon skola och start på mitt seriösa lägenhetsletande.

Godnatt allihopa!

Spanskt nummer

Fick äntligen ändan ur och traskade till Phone House i närheten av här där vi bor och kollade upp spanska kontantkort. Oavsett villket man väljer är det dyrare än alla abonnemang i Sverige, men det finns ett som heter Yoigo som är hyfsat. Man ringer för 10-12 cent per minut och messar för ungefär samma inom Spanien. Förvånande är dock att messet jag precis skickade till en svensk mobil i Sverige bara kostade 8 cent. Någon som har en förklaring till att det är billigare? Skumt är det i alla fall.

Jo, numret är +34 633 1998 35.

Nu ska jag ta och vila lite innan kvällens "carnaval". Vad nu det kan innebära. Det enda jag vet är att det är fiesta och att man ska klä ut sig (?). Vi ska i alla fall käka middag hemma hos en schweizisk tjej först och sen träffa de andra från skolan tillsammans med flera andra skolor. Och sen är det fest!

Ha en alldeles underbar fredagkväll, KRAM!

Valencia i bilder, en liten bit i alla fall

För att komplettera de bilder jag har lagt upp tidigare på resedagboken.

Trapphuset.

"Vardagsrummet" med datahyllan.

I metron.

Metron igen.

Pa skolan.

Skolans innegard.

Skola, sol & ofrivillig sightseeing med lokalbuss

Seg början på dagen, som vanligt. Men det kom igång senare. Sol och ganska varmt, lärare som var på bra humör och en klass som höll sig hyfsat i skinnet. Carlos, den ena läraren som älskar Spanien, öl och kött över allt annat, fick hålla en lektion om just Spanien. En massa prat om provinser, mat och språk. Förmodligen en bidragande faktor till det goda humöret.

Efter skolan gick vi hem, käkade lunch och satte oss på taket och pluggade. Gick dock halvbra, eftersom det är så svårt att koncentrera sig med solen i ögonen. Jobbigt när det är fint väder, eller hur? I alla fall, senare blev det en sväng på stan, en kaffe, skoköp och tillslut dags att gå hem. Joanna, en av tjejerna som jag bor med, bestämde sig för att gå men jag ville ta bussen. Klev på där jag trodde var rätt. Har nämligen tittat ut innan att vår buss går i en cirkel i stan och var därför säker på att jag skulle hamna rätt på nåt sätt. Väl på bussen upptäcker jag dock efter ett tag att den går åt fel håll, norrut. Men eftersom jag fortfarande är övertygad om att den är en ringbuss sitter jag kvar och hoppas på att den vänder tillbaka igen. Det gör den inte. Tillslut hamnar jag så långt norrut man kan komma i Valencia stad, bussen stannar, alla går av och chauffören släcker lyset. När jag går fram och frågar (på den lilla spanska jag kan) om bussen går tillbaka till stan får jag som tur var till svar att det gör den, om 10 minuter när han har gått iväg och druckit kaffe. Och ja, det här är vad jag fick se under sightseeingens enda stopp:

I väntan på bussen tillbaka in till stan.

En timme senare än planerat var jag hemma och nu har jag ätit lite kvällsmat, kollat mailen och ska försöka orka med en dusch och det sista av läxan innan det är läggdags. Sömnbehovet har varit sjukt stort på sistone. Som en treåring som måste sova 12-14 timmar för att hinna bearbeta dagens alla nya intryck och allt som hon har lärt sig. Vilket ju stämmer precis på mig.

Kram godnatt!

Lägenheten

Klicka på bilderna så blir de större.


Mitt gröna rum.

               
Hisschaktet utomhus, känns mycket säkert.


Utsikt från taket.


Mer utsikt.

RSS 2.0